محصولات زعفران دسته یا دخترپیچ نوربیدخت
زعفران دارای انواع متفاوتی است که با قیمت های مختلف در بازار وجود دارد.
زعفران به سه دسته کلی ۱- #دسته ۲- #پوشال ۳- #سرگل تقسیم می شود .
منظور از انواع زعفران در تقسیمبندی مربوط به بخش قرمز و زرد رنگ زعفران می باشد.
زعفران در ایران به سه دسته اصلی تقسیم می شود.
در نظر داشته باشید که منظور از کلاله، قسمت قرمز رنگ و منظور از خامه، بخش زرد رنگ رشته زعفران است.
۱- #زعفران_دسته -اصلیترین و پایهای ترین نوع زعفران است – از کنار هم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک رشته زعفران (شامل کلاله و خامه) بهدست میآید. -بخش خامه معمولا ۳ تا ۵ میلیمتر می باشد و کلاله بستگی به کیفیت زعفران بلندتر یا کوتاهتر می باشد. -چینش رشتهها در زعفران دسته بر روی هم یا به حالت یکسویه و یا دوسویه میباشد.
زعفران دسته در درجهبندی سازمان ملی استاندارد و نیز استاندارد ۱-۲۵۹، زعفران رشتهای درجه ۴ نام دارد.
قدرت رنگ دهی زعفران دسته بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ واحد است.
تفاوت چینش یک سویه با دو سویه :
در چینش یکسویه، کلالهها و خامهها بر روی هم قرار میگیرند.
چینش دو سویه، کلالهها در دو طرف و خامه در وسط قرار میگیرد.
در چینش دو سویه چون بخش زرد رنگ در میانه قرار میگیرد، کلاله بیشتر در معرض دید می باشد.